Matige Merseyside-derby eindigt zoals 'ie begon
i

Pro Shots / Action Images

Matige Merseyside-derby eindigt zoals 'ie begon

admin • 17:20, 07-04-2018 / Laatste Update: 22:42, 07-01-2024

Het is een van de mooiste wedstrijden in het Engelse voetbal en staat vaak bol van spanning en sensatie. Maar de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool stelde zaterdag diep teleur. Hij eindigde dan ook zoals 'ie begon, in 0-0.

Aanvallend zwak

Tussen 2 zware Europese wedstrijden in kon je verwachten dat Liverpool met de rug tegen de muur werd gezet, maar dat gebeurde niet. Everton, dat vorige week kansloos in eigen huis van ManCity verloor, speelde slap en inspiratieloos en kon heel weinig creëren. Liverpool, dat begon zonder Salah (licht geblesseerd), Firmino en Oxlade-Chamberlain, kon zelf ook geen potten breken. Wijnaldum en Van Dijk speelde wel de hele wedstrijd bij 'The Reds'.

Ultieme poging

Het gemis van de topspelers bij Liverpool was goed te zien, want aanvallend stelde het allemaal niet heel veel voor. Dominic Solanke, die nog een jaartje bij Vitesse speelde, stond in de punt van de aanval, maar had het de hele middag moeilijk. Op het eind zette Everton nog wel even aan in de hoop iets te kunnen forceren en dat leverde nog 2 prima kansen op. Maar de matige derby eindigde doelpuntloos en onbeslist.