Memphis met assist belangrijk voor winnend Lyon

admin • 19:58, 19-02-2017 / Laatste Update: 20:46, 12-12-2023

Olympique Lyon heeft zondagavond een heerlijk doelpuntenfestijn gewonnen van Dijon. In het eigen Parc Oylmpique Lyonnais werd maar liefst 6 keer gescoord: 4-2. Memphis Depay was belangrijk met een assist.

De oud-PSV'er, die in de basis mocht beginnen en de volle 90 minuten speelde, zorgde er na 11 minuten met een pass ook al voor dat Tolisso kon scoren. Na een half uur spelen deed Dijon wat terug via Tavares die voor de 1-1 zorgde.

3 goals, assist Memphis

En 3 minuten na rust brak de pleuris bijna uit in Lyon toen Diony de uitploeg verrassend op voorsprong zette. Dijon leek op weg naar een verrassend winst, maar Memphis zorgde er 10 minuten voor tijd voor dat Lyon toch nog in de race voor de winst was. Met een assist bediende hij Tolisso die z'n 2e van de avond maakte.

En daarna was Lyon los. 4 minuten later kreeg de thuisploeg een penalty. Superspits Lacazette scoorde natuurlijk. Het feest werd nog groter toen Fekir na een assist van Jallet de winnende 4-2 maakte.

4e

Door de winst verstevigt Lyon de 4e positie. Het heeft nu 43 punten. Verder dan plek 4 komt de ploeg van Memphis waarschijnlijk niet. Monaco (59), Nice (56) en PSG (55) gaan met z'n drieën bepalen wie kampioen wordt. PSG komt zondagavond overigens nog wel in actie en kan plek 2 van Nice overnemen.