'Million Manhoef heeft transfer te pakken, maar op laatste moment trok ook PSV nog aan hem'
Million Manhoef vertrekt bij Vitesse en gaat naar Stoke City. ©Pro Shots

'Million Manhoef heeft transfer te pakken, maar op laatste moment trok ook PSV nog aan hem'

06:33, 01-02-2024 / Laatste Update: 06:40, 01-02-2024

Million Manhoef is onderweg naar de Engelse club Stoke City. De buitenspeler van Vitesse was deze winter een gewild target, zowel in binnen- als buitenland, maar hij kiest dus voor een avontuur in het Championship.

Vitesse en Stoke City zijn volgens De Gelderlander al akkoord over een transfer van Manhoef, die zo'n vier miljoen euro moet opleveren. De laatste details moeten worden uitonderhandeld en dan is Vitesse een van de weinige smaakmakers dit seizoen kwijt.

Degradatie

Manhoef gaat van de ene degradatiestrijd naar de andere. Met Vitesse stond hij op de laatste plek in de Eredivisie en bij Stoke City moet de Nederlander weer vrezen voor degradatie. Stoke City staat op plek negentien in het Championship, het een na hoogste niveau in Engeland. Maar bijna had hij Champions League gespeeld.

PSV

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV in de laatste uren van woensdag ook nog informeerde naar Manhoef, die een transfer naar Eindhoven zelf wel zag zitten. PSV had zo'n drie miljoen euro over voor Manhoef, die als vervanger werd gezien van de lang geblesseerde Noa Lang en de naar Union Berlin vertrekkende Yorbe Vertessen. Maar PSV belde Manhoef later zelf weer af. Met PSV had Manhoef in de Champions League tegen Borussia Dortmund kunnen spelen.

Palermo uit Italië was volgens De Gelderlander ook concreet, maar Manhoef kiest zelf voor Stoke City. In een eerder stadium van de winterse transferperiode was ook AZ nog geïnteresseerd, maar die club koos voor Lequincio Zeefuik van FC Volendam.