Moreno speelt liever CL-voetbal dan degradatievoetbal tegen Messi en Ronaldo
i

Pro Shots

Moreno speelt liever CL-voetbal dan degradatievoetbal tegen Messi en Ronaldo

admin • 11:55, 19-01-2016 / Laatste Update: 15:13, 08-01-2024

Hij had dit seizoen 'gewoon' weer in de Spaanse competitie kunnen spelen, tegen Messi en Ronaldo. Maar Héctor Moreno kiest bewust voor het wekelijkse gevecht met spitsen op eredivisieniveau. Zondag combineerde de Mexicaanse PSV'er foutloos verdedigen tegen Feyenoord met het maken van een speciaal doelpunt in de Kuip.

Zomaar een praktijkvoorbeeld van hoe PSV er baat bij heeft dat Héctor Moreno tegenwoordig de verdediging leidt. Feyenoord - PSV was zondag net begonnen toen er een lange, hoge bal van achteruit kwam op Michiel Kramer. In een split-second regelde Moreno wat te doen. Jeffrey Bruma sprong mee met de spits van Feyenoord, terwijl hij zelf achter de duellerende spelers kroop en rugdekking gaf. Situatie simpel opgelost, nog voor het een probleem kon worden.

Dat heet ervaring. Inzicht. Leiderschap. In de jaren hiervoor stond Bruma bij PSV centraal achterin met Karim Rekik. Twee jonge stoppers, bij wie het nog wel eens voorkwam dat ze in zo'n openingfase allebei tegelijk met de spits meesprongen. Of ze keken juist allebei toe hoe die er met de bal vandoor ging.

Kampioen

In Alkmaar werd Moreno al eens kampioen van Nederland. Maar bij die titel uit 2009 heeft hij niet veel gevoel, omdat hij dat jaar langdurig revalideerde van een blessure. Na AZ ging hij naar Espanyol en in middenmoot van de Spaanse competitie had hij ook dit seizoen weer 'gewoon' tegen Messi en Ronaldo kunnen spelen.

Maar hij kiest er dus bewust voor om spitsen als Ogbeche van Cambuur en Havenaar van ADO Den Haag partij te geven. Moreno neemt dat voor lief, omdat hij bij PSV om de titel speelt en in de Champions League. ,,Espanyol is een prachtige club in een prachtige stad. Maar ik speelde er vier jaar degradatievoetbal. Ik wilde weer de druk van een topclub voelen zoals eerder in Mexico. Ik ben gelukkig bij PSV en wil hier ook na dit seizoen nog zeker een jaar blijven. Wat er daarna gebeurt, zien we wel.''