De Mos ziet rol bij Oranje wel zitten: 'Samen met die Kromme'
i

Pro Shots

De Mos ziet rol bij Oranje wel zitten: 'Samen met die Kromme'

admin • 09:10, 02-09-2016 / Laatste Update: 00:02, 13-12-2023

Aad de Mos ziet de functie als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal wel zitten. De trainer zei dat donderdagavond na de verloren wedstrijd Nederland-Griekenland. In de talkshow Pauw zei hij dat hij samen met Willem van Hanegem wel geschikt is.

,,Het gaat om de kennis en ervaring die ik heb”, zei De Mos. ,,De wedstrijd lezen. Het is voorspelbaar. In thuiswedstrijden wordt het moeilijker, dan Engeland, Oostenrijk uit. Dat heb ik nergens gelezen.”

Poppen

Er komen twee plekken vrij op de bank bij Oranje. Dick Advocaat is verkast naar Fenerbahçe, Marco van Basten stopt binnenkort. De oud-trainer van onder meer Ajax, KV Mechelen en Vitesse mist sinds het vertrek van Advocaat passie op de bank bij Oranje. ,,Die kleine bracht een beetje gif op die bank. Nu zitten er twee poppen.”

De Mos ziet vooral een combinatie met Van Hanegem wel zitten. ,,Ik heb wel het gif, Willem heeft zeker het oog voor het spelletje. En ik kan altijd goed met die Kromme door één deur.”

Gemaakte keeper

De Hagenaar was bij Pauw wel realistisch. Hij verwacht geen belletje van technisch directeur Hans van Breukelen. ,,Hij belt mij niet. Dat kan ik nu al zeggen. Ik heb ooit geroepen dat hij een gemaakte keeper is. Ik heb één wereldkeeper gehad, dat was Michel Preud'homme. Dat viel niet goed bij Van Breukelen en het is ook een beetje politiek.”