Mourinho: Guardiola houdt niet van voetbal, want hij wordt zo snel kaal

Mourinho: Guardiola houdt niet van voetbal, want hij wordt zo snel kaal

admin • 16:15, 09-10-2015 / Laatste Update: 06:37, 08-01-2024

José Mourinho heeft weinig goede woorden over voor zijn collega-trainers. In een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport haalt Mourinho opmerkelijk hard uit naar Pep Guardiola: “Als je écht van je vak houdt, dan denk ik niet dat je kaal wordt.”

Kaal

De oud-trainer van Real Madrid beweert dat ‘Pep’ niet van voetbal houdt. “Als je écht van je vak houdt, dan denk ik niet dat je kaal wordt. Kijk eens naar Pep. Hij wordt zo snel kaal. Dat is volgens mij omdat hij blijkbaar helemaal niet van voetbal houdt.”

Inter naar de knoppen

Niet alleen Guardiola moest het ontgelden. Mourinho wilde ook nog een sneer uitdelen naar Real Madrid-coach Rafael Benitez. Hij was de opvolger van Mourinho bij Internazionale toen ‘The Special One’ de Champions League en de landstitel won met de club uit Milaan. “Hij kreeg het voor elkaar om het beste team van Europa in zes maanden tijd naar de knoppen te helpen", zo stelt de Portugees.

'Ongelooflijk'

Mourinho is ook niet te spreken over Carlo Ancelotti. "In de geschiedenis van de Champions League is er volgens mij maar één trainer die in de finale bij rust met 3-0 voor stond en uiteindelijk tóch verliest. Ongelooflijk", verwijst hij naar de legendarische eindstrijd tussen AC Milan en Liverpool uit 2005.

Lees ook: Sportclub Woerden treft Syrische 'topvoetballer' onder vluchtelingen

Lees ook: ‘IJsland gaat er alles aan doen om Oranje te helpen’

Lees ook: 'Viking' Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau