Mouscron-Péruwelz steunt PSV'er Lestienne
i

ProShots

Mouscron-Péruwelz steunt PSV'er Lestienne

Bart van der Wijst • 16:13, 02-12-2015 / Laatste Update: 22:19, 12-12-2023

Moeskroen steekt vanavond PSV'er Maxime Lestienne een hart onder de riem. De aanvaller heeft een moeilijke tijd achter de rug, hij verloor zowel zijn vader als moeder in een korte periode. De eerste profclub van Lestienne, Mouscron-Péruwelz, applaudisseert vanavond voor de Belg en zijn familie tijdens het bekerduel met Oud-Heverlee.

De actie staat volgens Omroep Brabant gepland voor de zestiende minuut, dat is het rugnummer wat Lestienne momenteel heeft bij PSV. Eerder dit jaar organiseerde de supportersclub van PSV ook al een actie uit respect voor hem, ook deze werd in de zestiende minuut gehouden.

Hommage à Fabian et Maxime Lestienne ce soir : une minute d'applaudissements à la 16e minute... #CrokyCup #RMPOHL #RMP #IciCestMouscron

— R. Mouscron Péruwelz (@rmp_live) 2 december 2015

Moeskroen

Lestienne voetbalde twee seizoenen voor Excelsior Moeskroen, de voorganger van Mouscron-Péruwelz. De clubs Excelsior Moeskroen en RRC Péruwelz fuseerde in 2010 nadat de eerstgenoemde failliet ging. De aanvaller van PSV krijgt van de club alle tijd om het verlies van zijn ouders te verwerken. Lestienne speelde sinds 30 september geen wedstrijd meer voor de Eindhovenaren.