NAC 2 moet het doen tegen PSV
i

VI-Images

NAC 2 moet het doen tegen PSV

Harry Nijland • 13:09, 03-02-2015 / Laatste Update: 08:52, 13-12-2023

De winterse transferperiode is een goedmaakmomentje voor falende clubs. Vaak maken ze het alleen maar erger.

Januari 2014. De paniek is groot in Nijmegen. NEC staat halverwege het seizoen laatste in de eredivisie, dus doet de club het traditionele dansje voor degradatiekandidaten: het hengelt nieuwe spelers binnen.

Degradatie

De inbreng van de nieuwskomers Geoffrey Castillion, Danzell Gravenberch en Lasse Nielsen is matig. De Nijmeegse club is weer een flinke zak geld armer, maar blijft bestaan uit los zand. De ploeg stijgt nog wel een plaatsje, maar degradeert kansloos in de nacompetitie.

Gefaald

Vanavond staat NAC - PSV op het programma, 2 schoolvoorbeelden voor de winterse transferperiode. In Breda is afgelopen zomer keihard gefaald, dus is er afgelopen maand volop gerepareerd. Liefst 7 nieuwe spelers werden gehaald, waarvan er vanavond waarschijnlijk 4 in de basis staan.

Kampioenschap

Waar NAC dus met een bijna compleet nieuw elftal zou kunnen aantreden, gebeurde er in Eindhoven niets op transfergebied. PSV deed het prima in de zomer en de beloning lonkt in de vorm van het eerste kampioenschap sinds 2008.

Reparatie

Opnieuw is aangetoond dat de winterse transferperiode er vooral is voor reparatiewerkzaamheden. Maar zelden wordt in die koude weken een lekke defensie waterdicht gemaakt of krijgt een impotente aanvalslinie geile scoringsdrift. We hopen voor de NAC-supporters dat het in Breda anders zal zijn, maar het verleden doet het ergste vrezen.

 

— Sander Janssen (@SanderJanssen95) 2 februari 2015