NAC houdt zicht op volgende ronde na gelijkspel bij Volendam

admin • 23:38, 18-05-2017 / Laatste Update: 06:17, 05-01-2024

NAC heeft na de 1e play off tegen Volendam de beste papieren om de volgende ronde te halen in de wedstrijden om promotie naar de eredivisie. Uit bij Volendam werd met 2-2 gelijk gespeeld, waardoor zij het zondag in eigen huis kunnen afmaken.

De eerste 20 minuten waren attractief. Beide teams wilden scoren en hadden een drang naar voren. Rodney Antwi was de plaag voor NAC namens Volendam. De technisch begaafde speler kwam in de winterstop over van FC Utrecht en maakte het de verdedigers behoorlijk lastig. Maar gelukkig voor NAC stond er ook nog een keeper in de goal. Jorn Brondeel redde 1 keer knap op een inzet van de rappe buitenspeler.

Dessers

NAC was vooral gevaarlijk via Cyriel Dessers. De spits had meerdere kansen, maar wist ze niet te verzilveren. Vlak voor rust wist hij bijvoorbeeld de bal te ontfutselen van de Volendam-verdediging. Vanuit een moeilijke hoek probeerde hij de Volendamse keeper Hobie Verhulst te verschalken, maar die stond goed te keepen. Daarvoor had hij namelijk ook al een aantal schoten uit de 2e lijn gepakt.

De Bredanaars maakten het meeste aanspraak op een openingstreffer. Toch gingen beide clubs zonder doelpunt de kleedkamers in.

NAC scoort

Het was ook NAC dat na rust de score opende. Thomas Agyepong verraste Mohamed Betti bij de eerste paal en kopte na iets meer dan een uur knap raak, op aangeven van Giovanni Korte.

Gouden wissel

Erg lang konden de Brabanders niet genieten van hun voorsprong. Volendam-trainer Johan Steur had namelijk nog een gouden wissel op de bank zitten. Daniël van Son stond koud in het veld toen hij 3 minuten na de treffer van NAC de bal voor zijn voeten kreeg. Hij twijfelde niet en haalde vol uit. Boem! In de kruising: 1-1.

Daniël van Son staat koud in het veld bij @fcvolendam en doet dan dit. Wat een beuker van een doelpunt! #volnac https://t.co/mBdSv4Nmda pic.twitter.com/6QQDeqXAOV

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 18 mei 2017

Nog een gouden wissel

Steur had, gelukkig voor Volendam, nog een leuke verrassing in zijn grote toverhoed. Nick Runderkamp stond 10 minuutjes in het veld toen hij de bal kreeg van Rihairo Meulens. Hij wipte de bal met links op en knalde 'm  in de 85e minuut heerlijk in de verre hoek.

Nadat hij deze week een dierbare verloor, maakt Nick Runderkamp vanavond bij zijn thuisdebuut deze goal. 🙏 #volnac https://t.co/mBdSv4Nmda pic.twitter.com/AA1Ptw2vmf

Gelijkmaker

Het leek daarbij te blijven, maar Dessers wist in de 90e minuut nog te scoren. Hij kreeg de bal vanaf de zijkant aangespeeld. Door een slechte aanname ging die omhoog en daarbij leek Dessers de bal met de arm te spelen. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoof de bal binnen in de korte hoek. Edwin van de Graaf en zijn assistenten zagen de handsbal niet, dus het doelpunt telde gewoon.

De beste papieren

Dankzij de late goal van NAC kan het nog alle kanten op in Breda, maar heeft NAC wel een betere uitgangspositie. Zondag ontmoeten de ploegen elkaar weer, dan spelen ze in het Rat Verleghstadion, de wedstrijd begint om 14:30 uur.