NAC steelt zege van NEC dankzij late goal van topspits Dessers

Martijn Baars • 22:23, 25-05-2017 / Laatste Update: 07:25, 05-01-2024

NEC leek tot de 83e minuut zonder enige moeite overeind te kunnen blijven in de eerste wedstrijd van de play-off-finale tegen NAC. Ondanks een hoop kansen voor de Nijmegenaren, ging NAC Breda er met de zege vandoor.

NEC raakte in de eerste helft via Dario Dumic al een keer de lat en zag invaller Taiwo Awoniyi dat in de tweede helft nog een keer doen. Alle kansen waren voor de bezoekers, die domineerden. Maar toen was daar ineens Cyriel Dessers.

Gestolen goal

De spits van NAC strafte een stomme fout van NEC-verdediger Heinloth genadeloos af. In de 83e minuut schoot hij koelbloedig de 1-0 binnen. Dat was meteen ook de eindstand. Zondag staat de return in Nijmegen op het programma.

Videoscheids

De eerste helft van het duel werd gekenmerkt door het ingrijpen van videoscheidsrechter Ed Janssen. Hij draaide de beslissing van de 'echte' scheidsrechter Dennis Higler om NEC-verdediger Wojciech Golla rood te geven terug. Kijk hier dat moment terug!