Napoli - Milan verlengt je voetbalweekend met nog een dag!
i

Pro Shots

Napoli - Milan verlengt je voetbalweekend met nog een dag!

Brian Vesseur • 13:03, 19-02-2016 / Laatste Update: 21:40, 12-12-2023

We mogen weer! Ronald Koeman en Guus Hiddink trappen ons voetbalweekend af op zaterdag. Op de zondag pakken we Louis van Gaal ook nog mee, die het opneemt tegen Arsenal. Een halfuur later kan je kijken naar de outsiders in Duitsland: Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Zondagavond nog even naar Spanje, om maandag je verlengde voetbalweekend af te sluiten in Italië.

Zondag 15:30u: Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Javier Hernández speelde afgelopen seizoen nog bij Manchester United. De Mexicaan was volgens Van Gaal niet meer nodig en zocht zijn heil bij Bayer Leverkusen. De Duitsers hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt: hij scoorde al 13 keer in 17 wedstrijden. Bij de tegenstander loopt er een spits die nóg meer scoort. Pierre-Emerick Aubameyang heeft al 20 goals gemaakt voor Borussia Dortmund. De vraag die rest: wie scoort er zondagmiddag het meest voor zijn ploeg?

[poules_game game="3304"]

Zondag 17:00u: Chelsea - Manchester City

Het is FA Cup-weekend! Chelsea, de laatste tijd weer lekker in vorm, neemt het in de achtste finale op tegen nummer 4 Manchester City. de uitploeg verloor afgelopen weekend van Tottenham Hotspur en lijkt zijn zinnen te zetten op de FA Cup. Voor Chelsea geldt hetzelfde, want de Londenaren lijken niks meer te kunnen halen. Chelsea won in de derde ronde met 2-0 van Scunthorpe United en in de vierde met 5-1 van MK Dons, terwijl Manchester City met 0-3 van Norwich City en met 0-4 van Aston Villa won. Beide ploegen komen nu dus voor het eerst een serieuze tegenstander tegen. Ja, MK Dons is de club die met 4-0 won Manchester United won, maar dat was in de League Cup.

Zondag 20:30u:  Atlético Madrid - Villarreal

De stand in de Primera Division begint langzaam vorm te krijgen. Het is eigenlijk alleen nog spannend tussen de 2 clubs uit Madrid. Waar Real Madrid dit weekend uit speelt bij nummer 11 Malaga, krijgt Atlético het lastiger. Zij moeten het namelijk opnemen tegen Villarreal, dat 4de staat en een lastige tegenstander blijkt voor de topploegen. Het versloeg Atléti en Real allebei met 1-0, maar verloor wel met 3-0 van FC Barcelona.

Maandag 21:00u: Napoli - AC Milan

AC Milan is de laatste jaren niet meer wat het is geweest, terwijl Napoli samen met Juventus strijdt om de eerste plek. Toch is AC Milan al 6 wedstrijden ongeslagen en lekker op dreef. De ploeg maakt nog een serieuze kans op plek 3, maar dan moet er wel gewonnen worden van Napoli. In de heenwedstrijd werden de Milanezen helemaal afgeslacht: het werd 0-4.