🎥 | Nations League: Zweden degradeert na verlies bij Frankrijk (samenvatting)

Robert Hüsken • 00:04, 18-11-2020 / Laatste Update: 13:02, 08-01-2024

Frankrijk heeft in divisie A van de Nations League de groepsfase winnend afgesloten. De wereldkampioen versloeg Zweden in Parijs met 4-2. Daardoor degradeert de Scandinavische ploeg als nummer laatst in poule 3 naar divisie B. Bekijk hierboven de samenvatting van Ziggo Sport.

Frankrijk verzekerde zich afgelopen zaterdag met een zege in en tegen Portugal (0-1) al van de groepswinst. Portugal kan daardoor de titel in de Nations League, na een overwinning vorig jaar in de finale tegen Nederland, niet verdedigen tijdens de Final Four.

Doelpunten

Zweden kwam door een doelpunt van Viktor Claesson in de 5de minuut nog wel op voorsprong. Nog voor de rust leidde Frankrijk met 2-1 dankzij treffers van Olivier Giroud en Benjamin Pavard. Opnieuw Giroud, op aangeven van invaller Kylian Mbappé, maakte er na een uur 3-1 van. Robin Quaison zorgde in de 88ste minuut nog voor 3-2 waarna invaller Kingsley Coman diep in de extra tijd de eindstand bepaalde: 4-2.

Portugal

Portugal sloot in Split af met een overwinning op Kroatië: 2-3. Mateo Kovacic scoorde 2 keer voor de thuisploeg, die vanaf de 51e minuut met tien man verder moest na de 2de gele kaart voor Marko Rog. Namens Portugal kwamen Ruben Dias (2 keer) en João Félix tot scoren.