Nederland ontsnapt aan blamage en wint met 3-1 van Noord-Ierland

admin • 00:41, 11-10-2019 / Laatste Update: 16:30, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft in De Kuip in extremis gewonnen van Noord-Ierland. In een slechte wedstrijd kwam Oranje op achterstand, maar wist het in de absolute slotfase alsnog met 3-1 te winnen.

Matig spel en weinig kansen

De 1e helft ging een stuk stroever dan men van tevoren dacht. De opbouw ging langzamer dan gedacht en kansen werden amper gecreëerd.

Na een halfuur zorgde alleen Steven Bergwijn voor wat gevaar en vlak voor rust kwam er zowaar een klein offensief. Daley Blind en 'Gini' Wijnaldum hadden kansjes, maar dat zorgde niet voor angst bij het stugge Noord-Ierland. Door het matige spel trakteerde de supporters de Oranje-spelers dan ook op een fluitconcert.

Na de rust kwam de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zonder wijzingen het veld weer op. Het drong direct meer aan en dat leidde tot kansen van Wijnaldum en Dumfries. Verder gevaar kwam er echter na een tijdje niet meer.

Wissel van Donny en Malen

Ook na de dubbele wissel (van de Beek voor De Roon en Malen voor Babel) gebeurde er bijzonder weinig. Sterker nog: de bal lag er aan de andere kant in! Invaller Magennis kopte een kwartier voor tijd de 1e kans aan Noord-Ierse zijde er direct in. Matthijs de Ligt zag er daar niet goed uit.

Antwoord van Depay

Het Nederlandse antwoord kwam sneller dan verwacht. Via aan lage voorzet van Donyell Malen wist Memphis Depay uitstekend binnen te tikken! Daardoor had Nederland nog 10 minuten plus blessuretijd om op zoek te gaan naar de winnende.

Oranje ging met volle kracht op zoek naar de winnende. Malen kopte uit kansrijke positie net naast, net zoals Wijnaldum een paar minuten later.

Toch was het in blessuretijd raak! Luuk de Jong maakte op 'bijzondere' wijze de 2-1 en in de slotseconden maakte Memphis Depay de 2e van de avond.

Door de winst in extremis staat Nederland 2e in groep C. 'We' staan nu op doelsaldo boven de Noord-Ieren.