Neymar moet rustiger aan doen met salariseisen: 'Anders eindigt hij bij PSG'
i

Imago Sport

Neymar moet rustiger aan doen met salariseisen: 'Anders eindigt hij bij PSG'

admin • 20:34, 06-09-2019 / Laatste Update: 05:48, 08-01-2024

Wie zegt dat Neymar deze zomer een onrustige tijd bij Paris Saint-Germain door heeft gemaakt, maakt kans op de prijs voor 'understatement van het jaar'. De Braziliaan forceerde uit alle macht een transfer naar Barcelona of Real Madrid. Volgens de voorzitter van La Liga zal Neymar water bij de moeten doen, want anders 'eindigt hij zijn loopbaan bij PSG'.

De hele zomer deed hij uitspraken om zich impopulair te maken bij de Franse fans. Neymar probeerde zo een vertrek uit Parijs to forceren, maar uiteindelijk bleek de vleugelspits de grote verliezer van de transferperiode. Hij blijft bij Paris en dat heeft alles te maken met zijn financiële eisen. Althans, dat zegt Javier Tebas, de grote baas van de Spaanse voetbalcompetitie. Hij is bang data Neymar op deze manier voor altijd bij PSG speelt en daar zijn carrière afsluit.

'Off-market transfer

"De reden dat Neymar niet terugkeert naar Barcelona, is omdat hij zelf ooit naar PSG ging. Dat was een transfer die 'off-market' plaatsvond en alleen tot stond kwam door sponsoren", aldus Tebas, die zich op Sportbible hierover uitlaat. "Wanneer je zo'n transfer maakt, is het bijna onmogelijk om tegen diezelfde prijs een nieuwe club te vinden. Zoals de markt er nu voor staat, eindigt Neymar zijn loopbaan bij Paris Saint-Germain, tenzij hij en PSG alle financiële eisen naar beneden bijstellen."

Neymar heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld in de Franse competitie.

Wil je nalezen hoe een groot deel van de transfersoap rondom de Braziliaanse sterspeler ging? Dan ben je hier aan het juiste adres!