De soap rondom Neymar: gaat-ie naar Barça of Madrid? (poll)

13 augustus 2019

BSR/SOCCRATES

Neymar en Paris Saint-Germain liggen in een vechtscheiding. Het is over en uit tussen de 2. Neymar doet er alles aan om een vertrek uit Frankrijk te forceren, maar PSG wil centen zien. Een hele hoop centen. We nemen je mee in de soap die al de hele transferzomer voortduurt. Met de belangrijkste vraag: wie trekt er aan het langste eind? Is het FC Barcelona, Real Madrid of toch PSG?


1 juli - De opening van de transfermarkt
Op 1 juli opende officieel de transfermarkt op de Europese velden. En meteen dook er een nieuwtje op: Neymar zou zich niet melden op de training van Paris Saint-Germain. Op 8 juli was de eerste training pas, maar Spaanse media meldden het nieuws al een week eerder.

8 juli - De eerste training
De Spaanse media kregen gelijk: Neymar was niet aanwezig op de eerste training van de Franse kampioen. Direct kwam PSG met een officieel bericht op de eigen site. "Er zullen maatregelen volgen!", riepen de hoge piefen in Parijs. Ondertussen gonsde het natuurlijk van de geruchten rondom zijn toekomst. Een terugkeer naar FC Barcelona, riep de een. Een gevoelige overstap naar Real Madrid, riep de ander.

14 juli - De overwinning van Barça op PSG
Neymar maakte op deze dag duidelijk wat voor spelletje hij speelde. De Braziliaan deed er alles aan om een vertrek uit Parijs te forceren. Zo zei hij het volgende: "Mijn beste herinnering in de voetballerij? Toen we met Barcelona van PSG wonnen."

15 juli - Neymars eerste training
Een week na de eerste training van PSG kwam de 27-jarige Neymar een keer opdagen. De vleugelflitser had zijn vertrekwens duidelijk gemaakt en kon dus weer aan de slag. De geruchten bleven doorstromen, waardoor de technisch directeur van PSG, Leonardo, besloot te reageren. Hij zei dat Neymar bij een gepast bod mocht vertrekken. Later werd duidelijk dat dat minimaal 222 miljoen euro - het bedrag wat PSG voor hem betaalde - moest zijn.

19 juli - Barça waagt een poging
Gekkenhuis in Parijs! PSG ontving op 19 juli een bod van 90 miljoen euro van Barcelona voor Neymar, plus 2 spelers naar keuze. Nou ja, er was keuze uit de volgende 6: Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Ousmane Dembele, Nelson Semedo, Malcom en Samuel Umtiti. PSG schoof het bod van tafel, werd later duidelijk.

21 juli - Ook Real Madrid klopt aan
De naam van Real Madrid werd al regelmatig samen genoemd met die van Neymar, maar vanaf hier werd het steeds duidelijker. Het eerste bod: een ruildeal tussen Neymar en Gareth Bale. Het is niet gek dat al die clubs spelers willen ruilen, want 222 miljoen leg je niet zomaar op tafel.

23 juli - Het trainingskamp
Op 23 juli werd duidelijk dat Neymar gewoon meeging op trainingskamp met PSG naar China. Toch best een verrassing, na zijn wandaden.10 augustus - Gestoord bod uit Madrid
Het was een tijdje rustiger rondom Neymar. Tot er een nieuw bod uit Madrid kwam: 120 miljoen + wat spelers naar keuze. Gareth Bale en Luka Modric, bijvoorbeeld. De Braziliaan zou bij De Koninklijke een contract van 5 seizoenen kunnen krijgen.

Ah, op diezelfde dag werd ook bekend dat Neymar niet bij de wedstrijdselectie van PSG voor het duel met Nimes zat. Volgens trainer Thomas Tuchel is hij bezig met een transfer en dus niet met zijn kop bij de wedstrijd.

11 augustus - 'Hijo de puta!'
Neymar deed niet mee, maar zijn naam werd luidkeels geroepen in het Parc des Princes. Niet uit liefde: de fans van PSG scholden hem uit en lieten aan alles merken dat hij kan oprotten uit Parijs.

12 augustus - Kleding uit de fanshop gehaald
Alle producten rondom Neymar zijn uit de fanshop van PSG gehaald. Daarnaast zijn posters met zijn gezicht/naam erop ook van de muren gehaald. Een transfer lijkt steeds dichterbij te komen...

Maar waar naartoe? Dat is de vraag die heel Spanje en Parijs bezighoudt.

Waar ligt de toekomst van Neymar?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...