Nieuwe Braziliaanse bondscoach vindt Spelen niet belangrijk genoeg
i

Pro Shots

Nieuwe Braziliaanse bondscoach vindt Spelen niet belangrijk genoeg

admin • 12:06, 21-06-2016 / Laatste Update: 11:42, 15-01-2024

De nieuwe bondscoach van het Braziliaanse voetbalelftal slaat de Olympische Spelen over. Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite, wil zich volledig richten op de kwalificatie voor het WK van 2018. De vijfvoudig wereldkampioen staat er niet best voor en moet vol aan de bak om naar Rusland te kunnen.

WK

"Mijn focus ligt volledig op de WK-kwalificatie", zei Tite in Rio de Janeiro, waar hij werd gepresenteerd als bondscoach van de Seleção. "Ik denk dat we het gaan halen, maar we mogen de realiteit niet uit het oog verliezen. We staan er niet goed voor."

De 55-jarige Braziliaan volgt Carlos Dunga op, die werd ontslagen na de dramatische uitschakeling in de groepsfase van de Copa América. Tite vierde grote successen met Corinthians, waarmee hij in 2012 de Copa Libertadores en het WK voor clubs won.

Geen spelen

De nieuwe bondscoach heeft bedankt voor de Spelen in eigen land. Het Braziliaanse elftal gaat met superster Neymar in de gelederen op jacht naar de enige ontbrekende prijs, olympisch goud. De ploeg staat op het toernooi onder leiding van Rogério Micale.