Kameroense internationals van Marseille beschoten bij overval na competitieduel
Faris Moumbagna © Getty Images

Kameroense internationals van Marseille beschoten bij overval na competitieduel

23:48, 20-05-2024 / Laatste Update: 23:52, 20-05-2024

Faris Moumbagna en Jean Onana van Marseille waren in de nacht van zondag op maandag betrokken bij een overval. Voor de goede orde: als slachtoffers, niet als daders. Bij die overal werd geschoten, melden Franse media. De internationals van Kameroen kwamen er zonder verwondingen vanaf.

De voetballers speelden zondag een competitieduel uit tegen Le Havre. Da's in het noorden van Frankrijk, terwijl Marseille juist in het zuiden ligt. Na een lange reis kwamen ze dus pas laat terug op de club. Ze verlieten het trainingscentrum en werden opgewacht door criminelen. Er werden kogels afgevuurd, zo blijkt uit gaten in een deur van een van de auto's van de spelers.

De krant Le Parisien schrijft dat de voetballers zeer geschrokken zijn. Ze worden begeleid door Marseille. De daders van de aanval zijn nog op de vlucht. Het vermoeden is dat het de daders niet om de auto's van de spelers ging, maar om geld.

Bamo Meïté

Bamo Meïté, international van Ivoorkust en collega van het duo bij Marseille, reed achter de twee aan. Hij was daardoor getuige van het voorval. Hij bleef buiten schot.