Nieuwe directeur bij PSG, Kluivert moet takenpakket 'delen'
i

Proshots

Nieuwe directeur bij PSG, Kluivert moet takenpakket 'delen'

Trevor Wagener • 21:49, 02-06-2017 / Laatste Update: 23:45, 05-01-2024

Patrick Kluivert krijgt een nieuwe directeur naast zich bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub presenteerde vrijdag de Portugees Antero Henrique als 'sportief directeur'. Het ziet er naar uit dat onze landgenoot zijn takenpakket moet delen. Henrique vervangt weliswaar Olivier Létang, die ontslag nam, maar krijgt meer te doen.

Kluivert werd vorig jaar aangesteld als technisch directeur, met onder meer het aan- en verkoopbeleid in zijn takenpakket. Ook werd de voormalige topspits belast met de voetbalschool van 'PSG'. In een persverklaring staat dat Henrique praktisch hetzelfde gaat doen als de voormalig topschutter van het Nederlands elftal.

Le @PSG_inside est heureux d’annoncer l'arrivée d’Antero Henrique au poste de directeur sportif ➡️ https://t.co/E8KMJm7QFh pic.twitter.com/mwg3399aZk

— PSG Officiel (@PSG_inside) 2 juni 2017

Nieuwe energie

De grootmacht uit Parijs beleefde een tegenvallend seizoen. De peperdure formatie van trainer Unai Emery moest de landstitel laten aan AS Monaco en werd in de slotseconde van de 8ste finales van de Champions League uitgeschakeld door FC Barcelona. Na een 4-0 winst in Parijs ging de Franse ploeg in Camp Nou met 6-1 onderuit, waardoor het werd uitgeschakeld. De aankopen van Kluivert bleken bovendien niet al te succesvol.

Vriendje van Mendes

Onduidelijk is wat de komst van Henrique betekent voor Kluivert. Volgens voorzitter Nasser Al-Khelaifi moet de 49-jarige Portugees zorgen voor een 'nieuwe dynamiek' en de sterren van de toekomst gaan opsporen. Wel is bekend dat Henrique een mega-netwerk heeft en bevriend is met Jorge Mendes, 's werelds machtigste voetbalmakelaar. Met 26 jaar ervaring bij FC Porto, waar hij ooit als persman begon, heeft hij bovendien meer 'know-how' dan Kluivert.

[poules_game teasertext="" team="" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/champions-league-2016-17" ]