Nieuwe grasmat kost FC Utrecht een flinke mep geld

Nieuwe grasmat kost FC Utrecht een flinke mep geld

admin • 10:28, 30-01-2018 / Laatste Update: 06:24, 07-01-2024

FC Utrecht moet de portemonnee flink trekken voor een nieuwe grasmat in stadion De Galgenwaard. Het veld is dusdanig slecht geworden dat de hele mat vervangen moet worden, voor een prijskaartje van 100.000 euro.

Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax was de mat dusdanig waardeloos dat er besloten werd om de hele mat meteen te vervangen. Door de sneeuwval een tijd terug is het zo goed als onmogelijk geworden om nog op het veld te voetballen. ,,Het is een forse ingreep, maar het veld is onherstelbaar beschadigd. We moeten nu wel doorschakelen", zegt voorzitter Paul Verhoeff tegen De Telegraaf.

Tijd

Doodzonde, vindt Verhoeff: ,,Het is jammer, want we hadden echt een topveld, maar het is buitensporig wat we voor onze kiezen hebben gekregen. We hebben geluk dat we nu even de ruimte hebben in het programma. Pas volgende week woensdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma." Voor het leggen van een nieuw veld heb je namelijk wel een dag of 8/9 nodig. De toplaag is er al afgeschraapt en de nieuwe grasmat wordt vanaf deze dinsdag uitgerold.

Schade verhalen

De schade aan de grasmat ontstond in december, tijdens de heftige sneeuwval voor de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord. Scheidsrechter Björn Kuipers wilde de mat schoon geschoven hebben, maar uiteindelijk ging de wedstrijd alsnog niet door: ,,Dat sneeuwruimen met zwaar materiaal is de killer geweest. Begin februari hebben we een gesprek met de KNVB over wat er op die dag is gebeurd."

Voor de club, maar ook voor andere clubs in Nederland, een wijze les voor de toekomst en FC Utrecht gaat eens kijken of een ander (gedeeltelijk) voor de kosten op kan draaien. ,,Het is een flinke financiële klap geworden voor ons. Door de late afgelasting hebben we dubbele wedstrijdkosten en nu is er ook nog de kostenpost van het nieuwe veld."