Nog acht wedstrijden te gaan: zo wil Vitesse ontsnappen aan degradatie
Vitesse na het duel met Almere City (1-1) / Pro Shots

Nog acht wedstrijden te gaan: zo wil Vitesse ontsnappen aan degradatie

06:33, 17-03-2024

Vitesse heeft nog acht wedstrijden om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen. De Arnhemmers spelen al sinds 1989/1990 onafgebroken in de Eredivisie.

De zorgen zijn momenteel groot in Arnhem. Op bestuurlijk vlak is het een zooitje, maar dus ook op het veld. Zaterdagavond werd er wél een puntje gepakt tegen Almere City, door een late gelijkmaker: 1-1. Het totaal staat daardoor op 17 punten na 26 wedstrijden.

Vitesse staat daardoor voorlaatste in de Eredivisie, met drie punten meer dan FC Volendam. Belangrijker: de veilige vijftiende plek is momenteel vijf punten uit zicht. Excelsior (15e) en RKC Waalwijk (16e) staan op 22 punten. De zestiende plek zou ook al een redding zijn voor Vitesse, want in plaats van rechtstreekse degradatie worden er dan nog play-offs gespeeld.

Resterend programma Vitesse

Vitesse zal niet blij zijn met het resterende programma. Met nog acht wedstrijden te gaan is Sparta, de nummer elf van de Eredivisie, op dit moment de minste tegenstander. Er staan ook nog wedstrijden tegen PSV, AZ, Ajax en aartsrivaal NEC op het programma.

30 maart

AZ - Vitesse

4e in de Eredivisie

2 april

Sparta - Vitesse

11e

7 april

Vitesse - NEC

6e

13 april

PSV - Vitesse

1e

28 april

Vitesse - Fortuna

8e

5 mei

Utrecht - Vitesse

9e

12 mei

Heerenveen - Vitesse

10e

19 mei

Vitesse - Ajax

5e

Goede resultaten in het recente verleden

Wie puur kijkt naar de resultaten van Vitesse in de afgelopen seizoenen, had dit niet zien aankomen. De geelzwarten werden dan vorig seizoen tiende, maar in de zes seizoenen ervoor eindigde het nooit lager dan zevende in de Eredivisie. In 2021 haalde het nog de finale van de TOTO KNVB Beker, waarin het 2-1 verloor van Ajax. Vitesse won vier jaar eerder wél de beker.