Nul goals bij Vitesse-Feyenoord, maar Advocaat vermaakte zich prima
i

ANP Sport

Nul goals bij Vitesse-Feyenoord, maar Advocaat vermaakte zich prima

admin • 16:40, 08-12-2019 / Laatste Update: 11:38, 08-01-2024

Scoren was in Arnhem een probleem, maar verdedigend kwam Feyenoord bij Vitesse (0-0) weinig in de problemen. "Het centrale duo speelde echt geweldig", gaf trainer Dick Advocaat na afloop complimenten aan Eric Botteghin en Marcos Senesi.

Hoewel het voor de neutrale toeschouwer geen geweldig wedstrijd was, toonde Advocaat zich niet ontevreden. "Ik heb me uitstekend vermaakt", zei hij bij FOX Sports. "Behalve de eerste helft, waarin we Vitesse te veel ruimte gaven. Maar de tweede helft vond ik dat we gedomineerd hebben en genoeg kansen hebben gecreëerd. Ik vond het als trainer van Feyenoord een aardige wedstrijd."

Fit Feyenoord

Ook Steven Berghuis zag dat Feyenoord tot het laatste moment bleef jagen op de winst. "We zagen er fit uit", sprak de aanvoerder van de Rotterdammers. "Dat is wel een stap die we hebben gezet. Tot het laatste moment had ik het gevoel dat we de goal nog gingen maken. De kansen daarvoor kregen we ook."

"Ze waren kapot bij Vitesse in de tweede helft", had ook Advocaat gezien. "Dat is een pluspunt omdat het elftal nu al 3, 4 keer in dezelfde samenstelling gespeeld heeft."

Hele wedstrijd voor Jørgensen

Feyenoord was tegen Vitesse voorin te slordig. Zo is Nicolai Jørgensen nog niet de oude. Maar wat de Deen betreft was het glas voor Advocaat halfvol. "Ik ben ontzettend gelukkig dat hij 90 minuten gespeeld heeft", sprak de trainer zijn spits. "Dat was niet bedoeling vandaag, dus dat was goed. Hij heeft keihard gewerkt, maar was ongelukkig in de afwerking."