Oman stuurt bondscoach Erwin Koeman weg
i

AFP

Oman stuurt bondscoach Erwin Koeman weg

admin • 08:42, 16-12-2019 / Laatste Update: 19:39, 04-01-2024

Erwin Koeman moet op zoek naar een nieuwe baan nu hij is ontslagen als trainer van Oman. De oud-international van Oranje werd in februari aangesteld als opvolger van Pim Verbeek.

In de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar presteerde Koeman goed met Oman. Op het recente toernooi om de Golf Cup in Qatar vielen de resultaten echter tegen. De voetballers van Oman werden als titelverdedigers met 4 punten uit 3 wedstrijden uitgeschakeld in de groepsfase.

Uitgeschakeld

De nederlaag in de laatste speelronde tegen Saudi-Arabië (1-3) betekende dat Koeman met zijn ploeg weer naar huis moest. Het bestuur van de nationale bond besloot de Nederlander hierna te ontslaan.

Koeman was eerder bondscoach van Hongarije en hoofdtrainer van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht. Vorig jaar was hij ook nog even hoofdcoach van Fenerbahçe, na het ontslag van Phillip Cocu.

Plek in Zeist?

Koeman werkte ook een paar jaar als assistent van zijn jongere broer Ronald bij de Engelse clubs Southampton en Everton. Ronald Koeman is nu bondscoach van Oranje en zoekt een nieuwe assistent na het vertrek van Kees van Wonderen.