Ongelooflijk! Superclássico uitgesteld door doorgedraaide fans (video's)

admin • 22:11, 24-11-2018 / Laatste Update: 09:28, 15-01-2024

Ondanks de gestoorde acties van de supporters heeft het CONMEBOL ervoor gekozen om de wedstrijd voorlopig gewoon door te laten gaan. De wedstrijd is nu uitgesteld en het is nog onbekend wanneer het gaat beginnen.

In de wedstrijd die de Zuid-Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores, zou beslissen, ging de vlam al voor de wedstrijd in de pan. Het begon met de bus van Boca, die door de fans van River werden bekogeld met stenen. Ook kwam er pepperspray van de politie naar binnen. Bijna alle ruiten lagen aan diggelen. Het zorgde ervoor dat spelers moesten overgeven en een aantal van hen is zelfs al naar het ziekenhuis afgevoerd.

Volgens Argentijnse media heeft Boca Juniors aangegeven niet te willen spelen, maar wordt er vanuit de voetbalbonden geëist dat de wedstrijd doorgaat.

De Libertadores-finale moet over 2 potjes (uit en thuis) gespeeld worden. De 1e wedstrijd eindigde op 11 november in een gelijkspel. Die wedstrijd zou trouwens ook een dag eerder gespeeld moeten worden, dat kwam door zware regenval.