Onrust in stadion Club Brugge door fans van ADO en Willem II
i

Photo News

Onrust in stadion Club Brugge door fans van ADO en Willem II

admin • 23:11, 22-10-2017 / Laatste Update: 16:00, 12-12-2023

Fans van ADO Den Haag en Willem II hebben voor de nodige onrust gezorgd bij de wedstrijd tussen Club Brugge en FC Antwerp. Er werden 120 mensen gearresteerd, maar de supporters zijn niet met elkaar op de vuist gegaan.

"Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen", zegt korpschef Dirk van Nuffel tegen Het Laatste Nieuws. Na afloop van de wedstrijd probeerden de fans in het bezoekersvak te komen, waar flink wat duw- en trekwerk ontstond. "2 stewards en een politieman kwamen daarbij ten val. Ze raakten lichtgewond. Alle relschoppers zullen geïdentificeerd worden", laat korpschef Van Nuffel weten. In totaal waren er 400 politiemensen aanwezig rond het stadion.

ADO-supporters

Vooral de aanhangers van ADO Den Haag zorgden in het vak van Club Brugge voor onrust in het stadion. Ze kregen het aan de stok met supporters van Willem II, die samenwerken met de fans van FC Antwerp. Met de nodige gebaren en geschreeuw probeerden ze de anderen uit de tent te lokken. Even later probeerden de ADO-supporters het uitvak binnen te komen, maar de beveiliging sprong daartussen.

Vlak voor de wedstrijd merkte de politie al op dat verschillende supporters van ADO met valse kaartjes het stadion probeerde binnen te komen. "Ze werden aangehouden. Onze Nederlandse collega's zullen op de hoogte worden gebracht", liet de korpschef weten. Tot grote rellen kwam het uiteindelijk niet, en de politie had in totaal 400 man op de been gebracht. "Iedereen heeft prima werk geleverd", vindt Van Nuffel. De politie was ook goed uitgerust, want naast gepanserde wagens was er ook steun vanuit de lucht.