Ontbijtshake: Feyenoord wil zicht houden op bekerprolongatie
i

Proshots

Ontbijtshake: Feyenoord wil zicht houden op bekerprolongatie

admin • 07:05, 26-01-2017 / Laatste Update: 16:58, 07-01-2024

Goedemorgen! Ook zo genoten van de bekerwedstrijden van gisteravond? In heel Europa regenende het stuntjes. In Nederland won Cambuur natuurlijk van Utrecht, maar in Spanje was Celta de Vigo te sterk voor Real Madrid en in Engeland was Liverpool niet opgewassen tegen Southampton. Verder mag AZ zich gaan richten op de halve finale van de beker, want het won van Heerenveen. Vanavond is het de beurt aan Feyenoord of Vitesse om zich bij Cambuur, AZ en Sparta te voegen.

Feyenoord moet uit bij Vitesse zien te proberen om ook een plekje bij de laatste vier te veroveren. De Rotterdamse club won vorig jaar al de beker en, aangezien de club nu eerste staat, wil het dit jaar graag de dubbel winnen. Maar Vitesse is erop gebrand om dit niet te laten gebeuren. Trainer Henk Fräser ziet wel iets in een stunt. "Voor een stunt is brutaliteit vereist. Het is maar één wedstrijd. Daarin kan heel veel. En er ligt uiteindelijk een mooie prijs klaar. De eerste prijs in het bestaan van Vitesse."

Buitenlands voetbal

In Spanje treedt FC Barcelona thuis aan tegen Real Sociedad (21.15 uur, eerste duel 1-0). Er ligt een ticket klaar voor de halve finale. In Engeland strijden Hull City en Manchester United voor de finale van de League Cup (20.45 uur, eerste duel: 0-2).

Australian Open

Los van al dat voetbal, wordt er nog veel meer gesport in de wereld. Het meest benoemingswaardig is toch wel de Australian Open. Check hieronder het programma:

Mannen, halve finales:

• Vanaf 09.00 uur: Roger Federer – Stan Wawrinka

Vrouwen, halve finales:

• 02.00 uur: Coco Vandeweghe - Venus Williams

• Daarna: Lucic-Baroni – Serena Williams

Dubbel, halve finales:

• 01.00 uur: Bob Bryan/Mike Bryan – Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez. Die wedstrijd is inmiddels afgelopen. De broertjes Bryan wonnen in 2 sets: 7-6 en 6-3.