Ontbijtshake: Heerlijke Champions League-avondje en prachtige tennistoernooien

Ontbijtshake: Heerlijke Champions League-avondje en prachtige tennistoernooien

admin • 07:02, 21-02-2017 / Laatste Update: 10:41, 07-01-2024

Goedemorgen! Het is dinsdag en gelukkig is die dag sinds vorige week weer gevuld met heerlijk Champions League-voetbal. Vandaag gaan we naar Manchester en Leverkusen voor twee spraakmakende affiches.

Manchester City speelt thuis tegen dé topploeg van dit seizoen uit Frankrijk: AS Monaco. De Monegasken spelen daadwerkelijk daverend voetbal en hopen in Manchester hét City van Pep Guardiola lastig te maken. De Engelse club hoopt het eindelijk eens ver te gaan schoppen in het kampioenenbal. De laatste jaren komen The Citizen nog altijd niet verder dan de kwartfinale van het Europese toernooi. Dit jaar hoopt de ploeg van de Spaanse topcoach met spelers als Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne en Leroy Sané de Cup met de grote Oren naar het Etihad Stadium te halen.

Twee keer feest

Het andere affiche is Bayer Leverkusen tegen Atlético Madrid. De Duitsers hebben een selectie die wordt getroffen door blessures en daardoor is de club uit de Spaanse hoofdstad de absolute topfavoriet voor dit duel in de achtste finale van de Champions League. De club van Diego Simeone hoopt met Antionne Griezmann als topschutter de Duitse verdediging pijn te doen.

Tennis, tennis en tennis

Er wordt ook genoeg getennist vandaag. In Rio de Janeiro, Delray Beach (Amerika) en Marseille zijn er drie ATP-toernooien aan de gang. Op het laatstgenoemde toernooi komt Robin Haase in actie. Hij hoopt dit seizoen het Open 13 Provence in de Franse havenstad op zijn naam te schrijven. Verder wordt er in Dubai een WTA-toernooi afgewerkt. Daar wordt er gestreden om het Dubai Duty Free Championship.

Waterpolo c'mon

And last but definitely not least komen de Nederlandse waterpolovrouwen om 20:00 in actie tijdens de World League. In Het Raven in Nijverdal spelen de Oranjevrouwen tegen het sterke Griekenland. De Olympisch kampioen van 2008 hoopt dit seizoen weer het niveau van het waterpolo onder succescoach Robin van Galen te beheersen en daarbij is winst in de World League een fantastische opsteker, voor de ploeg die oude glorie wil laten herleven.

Formule 1

Na Sauber is het vandaag in Londen de beurt aan de nieuwe Formule 1-bolide van Renault om te shinen.