Ook oud-teamgenoot volgt Koeman waarschijnlijk naar FC Barcelona
i

ANP

Ook oud-teamgenoot volgt Koeman waarschijnlijk naar FC Barcelona

Martijn Baars • 21:17, 18-08-2020 / Laatste Update: 08:25, 08-01-2024

Henke Larsson is een serieuze kandidaat om Ronald Koeman te assisteren bij Barcelona. De 48-jarige Zweed zit als trainer zonder club nadat hij in 2019 kort was teruggekeerd bij zijn voormalig club Helsingborgs IF in Zweden.

De 106-voudig international werd laatst al genoemd als 1 van de toekomstige rechterhanden van Dirk Kuyt bij Feyenoord, op het moment dat de Katwijker als hoofdtrainer aan de slag gaat in de Kuip. Larsson lijkt nu echter te kiezen voor een avontuur in Spanje, bij de topclub waar hij tussen 2004 en 2006 onder contract stond.

Goede band

Larsson speelde toen ruim 40 wedstrijden voor de Catalanen. De band tussen de Zweed en Koeman is duidelijk. Ze worden allebei vertegenwoordigd door Wasserman, het makelaarskantoor van Rob Jansen. Daarnaast speelden Larsson en Koeman in het verleden samen bij Feyenoord. Toen Koeman later hoofdtrainer werd in de Kuip, was de Zweed er als de kippen bij om stage te lopen in Rotterdam Zuid.

Alfred Schreuder

Koeman wordt snel officieel gepresenteerd als hoofdtrainer bij Barça. Alfred Schreuder zal aan de slag gaan als zijn 1e assistent. Larsson moet de 3e nieuwe pion in de technische staf van de club worden.