Opnieuw kwalificatiewedstrijd EK opgeschrikt door racisme: 'Zullen altijd idioten zijn'
i

EPA

Opnieuw kwalificatiewedstrijd EK opgeschrikt door racisme: 'Zullen altijd idioten zijn'

admin • 10:33, 16-11-2019 / Laatste Update: 13:32, 07-01-2024

Opnieuw heeft er een racisme-incident plaatsgevonden tijdens de kwalificatie van het EK voetbal in 2020. Na de ellende in de pot tussen Engeland en Bulgarije werd dit keer de wedstrijd tussen Roemenië en Zweden kort stilgelegd vanwege spreekkoren tegen Alexander Isak, ex-speler van Willem II.

De aanvaller stapte zelf op de scheidsrechter af toen hij in de gaten kreeg wat er gebeurde: "Ik hoorde een aantal racistische kreten vanaf de tribune en vroeg aan de scheidsrechter of hij het ook hoorde. Een paar minuten later stopte hij de wedstrijd. Toen hadden we kort overleg en ging de wedstrijd weer verder. Dat vond ik goed."

Door de 2-0 zege op de Roemenen wist Zweden zich te plaatsen voor het EK. Isak zelf zegt niet onder de indruk te zijn van het racisme: "Natuurlijk doet het pijn en is het een schande, maar we waren erop voorbereid. Ik laat zulke zaken me niet te veel beïnvloeden. Het is beter om het te negeren. Er zullen altijd idioten zijn. Het is beter om ze niet de aandacht te geven waar ze naar op zoek zijn."