Oranje treft in play-offs Israël, Noorwegen, Schotland of Slovenië

Oranje treft in play-offs Israël, Noorwegen, Schotland of Slovenië

admin • 15:43, 04-09-2015 / Laatste Update: 07:01, 13-12-2023

Noorwegen, Slovenië, Israël en Schotland: het zijn de mogelijke tegenstanders van het Nederlands elftal indien de ploeg van bondscoach Danny Blind de play-offs van het EK bereikt.

Mogelijke tegenstanders Oranje

Met de virtuele stand van de overige poules in het achterhoofd belandt Nederland samen met de volgende nummers drie in de loting: Israël, Oekraïne, Schotland, Slovenië, Hongarije, Rusland, Noorwegen en Denemarken. Deze landen worden verdeeld in twee poules; een geplaatste en ongeplaatste groep. Nederland geniet een beschermde status en treft dus een 'zwakke' nummer drie. Van de virtuele play-off gegadigden is Nederland namelijk het hoogst geplaatst (vierde) op de UEFA-ranglijst. De landen met de laagste coëfficiënt zijn Noorwegen, Slovenië, Israël en Schotland en dus de mogelijke opponenten.

24 deelnemers

Dat de nummers drie überhaupt kans maken op plaatsing is te danken aan de uitbreiding van het EK-deelnemersveld van 16 naar 24 landen. De play-off-wedstrijden vinden plaats op 12-14 november en de return op 15-17 november.

3de plek hoogst haalbare

Hoewel Turkije gelijk speelde tegen Letland voelt Oranje de hete adem in de nek. Met een punt voorsprong staat Oranje op de derde plek die via play-offs een laatste kans biedt tot het EK. Rechtstreekse plaatsing lijkt een illusie voor Nederland. Een plekje bij de beste twee in poule A heeft het elftal van Danny Blind niet meer in eigen hand. IJsland en Tsjechië staan respectievelijk acht en zes punten voor met nog drie wedstrijden in het verschiet.

Lees ook: Play-offs laatste kans Oranje