Oranje zonder Depay en De Vrij tegen Noord-Ierland, Wijnaldum is er wel bij
i

ANP

Oranje zonder Depay en De Vrij tegen Noord-Ierland, Wijnaldum is er wel bij

Martijn Baars • 18:00, 16-11-2019 / Laatste Update: 19:51, 04-01-2024

Het Nederlands elftal gaat zaterdagavond zonder Memphis Depay en Stefan de Vrij strijd aan met Noord-Ierland. Dat weten we doordat de 2 ontbreken op de officiële UEFA-lijst die voor de wedstrijd moet worden ingeleverd.

Georginio Wijnaldum had afgelopen week de griep en daarom was het niet zeker of hij zou kunnen spelen, maar de middenvelder van Liverpool staat wel op de lijst van 23 spelers.

Niet fit

Dat Memphis Depay niet mee zou doen is niet zo vreemd. De speler van Olympique Lyon kwam naar Oranje terwijl hij nog last had van een blessure. Het ontbreken van Stefan de Vrij is wat onverwachter. Hij blijkt ook niet helemaal fit te zijn en staat daarom niet op de lijst.

Blessure Depay

Depay liep ruim een week geleden een hamstringblessure op tijdens de wedstrijd van Lyon in de Champions League tegen Benfica. De aanvaller sloeg de eerste groepstrainingen van Oranje deze week over. Hij trainde donderdag wel weer voorzichtig mee.

Aangekondigd

Koeman zei op de persconferentie al geen grote risico's te willen nemen: "Ik kijk ook naar het type blessure. Dit is geen finale van een WK of EK, het seizoen is na deze wedstrijd nog niet afgelopen."

Logisch

En dat klopt ook wel, want Oranje heeft tegen Noord-Ierland aan een punt genoeg op zich te plaatsen voor het EK. Daarom is het begrijpelijk dat de bondscoach geen risico's neemt met spelers die niet helemaal fit zijn.