Oudste profclub van België moet 5 miljoen dokken aan ex-voorzitter
i

Pro Shots

Oudste profclub van België moet 5 miljoen dokken aan ex-voorzitter

admin • 20:18, 03-02-2017 / Laatste Update: 12:56, 07-01-2024

Antwerp FC is goed genaaid. De club uit de Belgische 2e klasse moet maar liefst 5 (!) miljoen euro dokken aan ex-voorzitter Eddy Wauters. Dat komt doordat de club een rechtszaak heeft verloren. Wauters heeft zelf laten weten dat hij de winnaar van de zaak is.

In maart vorig jaar werd Antwerp door de Arbitragecommissie van de Voetbalbond veroordeeld tot het betalen van die 5 miljoen euro. Wauters eiste dat geld, dat hij al die jaren in de club had gestoken, terug. Patrick Decuyper, tegenwoordig de grote baas bij Antwerp, liet het geld op een geblokkeerde rekening zetten, maar ging wel naar de rechtbank van Brussel om de uitspraak van de voetbalbond te betwisten.

Akkoordje

Antwerp zwaaide met een eerder akkoord met Wauters. Daarin stond dat hij nog maar 2,6 miljoen zou moeten krijgen. De rechtbank in Brussel moest oordelen welk bedrag het zou worden.

Gelijk

Aan het Belgische ATV liet Eddy Wauters weten dat hij vrijdagochtend gelijk heeft gekregen. De rechter oordeelde de klacht van Antwerp ongegrond . Dat betekent dat oudste profclub uit België nu meer dan 5 miljoen moet dokken. Een nieuw tegenslag voor de 2e klasser.