Oudste profvoetballer ter wereld (48) gaat nog even door

Oudste profvoetballer ter wereld (48) gaat nog even door

admin • 14:01, 11-11-2015 / Laatste Update: 20:29, 08-01-2024

Kazuyoshi Miura kan er geen genoeg van krijgen. De Japanse oud-international, die al bekendstaat als de oudste profvoetballer ter wereld, heeft zijn contract bij tweedeklasser Yokohama FC met een jaar verlengd. De aanvaller wordt in februari 49 jaar.

Topscorer aller tijden

'King Kazu' begon zijn indrukwekkende carrière in 1986 bij het Braziliaanse Santos. Zijn nomadenbestaan als voetballer bracht hem onder meer langs het Italiaanse Genoa - waar hij de eerste Japanner in de Serie A werd -, het Kroatische Dinamo Zagreb en Sydney FC uit Australië. De aanvaller scoorde liefst 55 keer in 89 interlands waarmee hij nog altijd topscorer aller tijden van zijn land is. In 2000 speelde Miura voor het laatst voor de nationale ploeg van Japan.

Niet de oudste ooit

Miura is niet de oudste profvoetballer ooit. Dat is de Schot Neil McBain, die in 1947 op 51-jarige leeftijd nog meevoetbalde bij New Brighton. In Nederland is Paul van der Meeren de oudste speler die in actie kwam in een officieel duel. De keeper maakte in 1991 op 47-jarige leeftijd zijn rentree bij Telstar vanwege blessures van de eerste vier keepers.

Lees ook: 'Rel tussen Lewandowski en egoïst Robben bij Bayern'

Lees ook: Benzema over sekstape Valbuena: ‘Je ziet alles’

Lees ook: Andy 'Viking' Fordham: 'Ik zou graag nog op Lakeside spelen'