Panenka-koning! Ramos scoorde 7 van zijn 15 rake pingels met een stift
i

BSR/SOCCRATES

Panenka-koning! Ramos scoorde 7 van zijn 15 rake pingels met een stift

Brian Vesseur • 20:59, 06-02-2019 / Laatste Update: 06:19, 07-01-2024

Sergio Ramos is de nieuwe penaltynemer van Real Madrid, sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo. De centrale verdediger prikte in de beker raak tegen Girona met een panenka. Dat kwam hem op kritiek te staan, wegens een gebrek aan respect voor de tegenstander. Maar Ramos doet het veel vaker (en bedoelt daar helemaal niks mee).

De 32-jarige aanvoerder scoorde in zijn carrière 15 van de 18 penalty's die hij nam. Daarvan deed hij 7 keer succesvol een panenkaatje. Ramos onthuld dat hij jarenlang samen met Ronaldo trainde op penalty's. En nu de Portugees is vertrokken naar Juventus, moet hij het doen. En soms dus met een stift. Ramos wil wel duidelijk maken dat hij wél respect heeft voor zijn tegenstander.

Krankzinnige ideeën

"Ik probeer er niemand mee te beledigen of te vernederen", reageert Ramos in gesprek met El Hormiguero. "Dat is nooit mijn intentie. Het zit zo: in een fractie van een seconde moet je beslissen hoe je de keeper gaat verrassen. Ik wacht tot op het laatste moment om te zien wat hij doet. En soms zijn de meest krankzinnige ideeën meteen de beste."

Woensdag om 21:00 uur neemt Real Madrid het op tegen FC Barcelona in de Copa del Rey.