PEC Zwolle is wachten kotsbeu: ‘Moet afgelopen zijn met onzekerheid'
i

Soccrates Images

PEC Zwolle is wachten kotsbeu: ‘Moet afgelopen zijn met onzekerheid'

Bart van der Wijst • 00:55, 01-04-2020 / Laatste Update: 04:47, 06-01-2024

PEC Zwolle vindt dat de KNVB per direct een einde moet maken aan het huidige Eredivisie-seizoen. "Het moet afgelopen zijn met de voortdurende onzekerheid", zegt voorzitter Adriaan Visser nadat duidelijk werd dat de eredivisie niet voor 1 juni hervat zal worden.

Die beslissing heeft aardig wat gevolgen voor de Eredivisie. Er werd gehoopt dat er in april al groepstrainingen georganiseerd konden worden en vervolgens in mei de Eredivisie achter gesloten deur hervat kon worden.

Bellen met de UEFA

De FIFA en UEFA ondernemen pogingen om het voetbalseizoen op te rekken tot en met de zomer. Daarover vindt woensdag een videovergadering met 55 nationale voetbalbonden plaats. Uiteraard schuift ook de KNVB daar bij aan.

Die ontwikkelingen moet de KNVB volgens PEC-preses Visser niet af willen wachten. "Ik ga de KNVB nu adviseren om te stoppen met het huidige seizoen. Met publiek het seizoen afmaken, lijkt me namelijk al geen realistische optie meer. Ook kan medio mei weer besloten worden de datum van 1 juni, afhankelijk van ontwikkelingen, verder door te schuiven. Zo blijf je voortdurend onzekerheid houden, terwijl we steeds meer gebaat zijn bij zekerheid."

Voordeel

Voor PEC Zwolle komt het sowieso niet heel slecht uit als de Eredivisie met onmiddellijke ingang wordt stilgezet. De Zwollenaren staan op een 15e plek met evenveel punten als nummer 16 Fortuna Sittard. Plek 16 zou aan het einde van het seizoen nacompetitie betekenen.