Peru neemt Tapia en Guerrero niet mee naar Nederland
i

AP

Peru neemt Tapia en Guerrero niet mee naar Nederland

admin • 11:23, 18-08-2018 / Laatste Update: 21:02, 04-01-2024

Peru komt volgende maand zonder Renato Tapia en Paolo Guerrero naar Amsterdam voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord en de 34-jarige spits ontbreken in de selectie van bondscoach Ricardo Gareca.

Tapia is op de weg terug na een blessure, terwijl Guerrero onlangs binnen de Braziliaanse competitie overstapte van Flamengo naar Internacional. De aanvoerder en topschutter aller tijden van de nationale ploeg wil zich voorlopig focussen op zijn nieuwe club.

Afscheid van Wes

Peru is op woensdag 6 september in Amsterdam de 1e tegenstander van Oranje in het nieuwe seizoen. Het vriendschappelijke duel in de Johan Cruijff Arena staat voornamelijk in het teken van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder, die tijdens zijn 134ste interland afzwaait.

Duitsland

De Peruanen oefenen op 9 september in Sinsheim ook tegen Duitsland, de onttroonde wereldkampioen van 2014. Oud-PSV'er Jefferson Farfán is de bekendste speler in de selectie van Gareca. Op het WK in Rusland bleef Peru steken in de groep.