Premier League-clubs zijn het eens: stadionverbod in hele competitie als straf bij racisme
i

BSR Agency

Premier League-clubs zijn het eens: stadionverbod in hele competitie als straf bij racisme

admin • 22:30, 06-02-2020 / Laatste Update: 18:27, 08-01-2024

Voetbalfans die zich misdragen of schuldig maken aan racisme of discriminatie, krijgen een stadionverbod bij alle clubs uit de Premier League. Dat zijn de 20 clubs die spelen in de hoogste Engelse divisie samen overeengekomen.

De aandeelhouders van de clubs kwamen donderdag bijeen en besloten tot een gezamenlijke en eensgezinde aanpak van wangedrag van supporters, dat tot nog toe meestal tot een stadionverbod bij alleen de eigen club leidde.

"Door recente gebeurtenissen hebben de 20 clubs gezamenlijk besloten om een competitiebreed stadionverbod te introduceren," luidde een verklaring. "Onacceptabel gedrag ten opzichte van spelers, fans, clubmedewerkers of scheidsrechters wordt niet getolereerd door de Premier League of haar clubs."

Huid Ed Woodward bestormd

Het competitiebrede stadionverbod volgde kort nadat Bournemouth een 17-jarige supporter een levenslang stadionverbod oplegde voor racisme. Ook werd het huis van Ed Woodward, uitvoerend vice-voorzitter van Manchester United, vorige maand aangevallen door een groep fans van de club. Woodward was zelf niet thuis tijdens de aanval.