Premier League hoopt dat spelers 30 procent salaris gaan inleveren
i

Getty Images

Premier League hoopt dat spelers 30 procent salaris gaan inleveren

Bart van der Wijst • 21:50, 03-04-2020 / Laatste Update: 07:41, 08-01-2024

Spelers in de Premier League is gevraagd om 30 procent van het salaris af te staan, zolang de competitie door de coronacrisis stilligt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Zo hoopt de Premier League dat clubs niet in de financiële problemen komen. Lagere divisies in Engeland krijgen een noodfonds.

Zaterdag krijgen spelers de vraag voorgeschoteld of ze 30 procent salaris willen inleveren. Hiermee moet een leegloop bij clubs ook worden voorkomen.

Gratis de deur uit?

Als clubs zich niet aan contracten houden, kunnen spelers in theorie voor niets de deur uitlopen. Met die afspraak van 30 procent salarisvermindering hoopt de Premier League dat te voorkomen.

En aflopende contracten dan?

Over de rekbaarheid van contracten wordt nog druk overlegd. Het idee bestaat om spelers met aflopende verbintenissen op te dragen om bij de clubs te blijven, als het seizoen niet kan worden afgemaakt voor hun dienstverband eindigt. De Premier League krijgt daarbij waarschijnlijk steun van de FIFA. De wereldvoetbalbond brengt naar verwachting binnen 48 uur over dit gevoelige onderwerp een statement met meer details naar buiten.

Vrijdag hebben clubs in de Premier League besloten om gezamenlijk 22 miljoen euro af te staan aan de nationale gezondheidszorg.

Aan de lagere profdivisies, inclusief de National League, wordt een noodfonds van ruim 140 miljoen euro in het leven geroepen.