PSV-aanhang twijfelt niet over zege in Kralingen
i

Pro Shots

PSV-aanhang twijfelt niet over zege in Kralingen

Bart van der Wijst • 15:56, 26-01-2016 / Laatste Update: 18:16, 12-12-2023

Wie heeft hier een voorspellende gave? Dat gaan we nog zien. Ook leuk is het om te bekijken wat de algemene verwachtingen zijn van Sportnieuws-gamers. Speelronde 20 van de eredivisie staat voor de deur. Dat betekent dat we weer in de glazen bol mogen kijken. Wat denken de bezoekers van Sportnieuws van de wedstrijden?

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!

Speelronde 20 van de eredivisie is de eerste midweekse speelronde van het seizoen. Er staat een aantal veelbelovende wedstrijden op het programma, waarbij veel op het spel staat voor de clubs. Zo moeten Roda JC (thuis tegen Utrecht), Willem ll (thuis tegen FC Groningen) en Excelsior (thuis tegen PSV) ervoor zorgen dat ze uitlopen op nummer 16 Twente, dat een lastige uitwedstrijd wacht naar NEC. Voor AZ is het zaak om aansluiting te vinden bij de plekken die recht geven op play-offs. De Alkmaarders, die het thuis opnemen tegen Cambuur, staan momenteel op de 10de plaats, op twee punten van nummer 9 FC Groningen.

Lees hier de voorbeschouwing van het aankomende eredivisie weekend.

Voorspellingen

We trappen op dinsdag af in Tilburg, bij het duel tussen Willem ll en FC Groningen. Zoals gezegd moeten de Tilburgers winnen om uit de gevarenzone te blijven. Volgens 8 procent van de bezoekers gaat Willem ll winnen dinsdagavond. Maar het overgrote deel verwacht een zege voor de Groningers, die overigens op 29 november 2015 voor het laatst een eredivisieduel wonnen. Bijna 70 procent (67) denkt dat FC Groningen met een overwinning naar het 'Hoge Noorden' vertrekt, een kwart denkt dat het gelijk wordt.

Ajax - Heracles Almelo

Als je naar de stand kijkt dan lijkt dit een ware topper, maar het verschil tussen de nummer 1 (Ajax) en nummer 4 (Heracles) bedraagt 14 punten. Het is dan ook niet zo gek dat 83 procent denkt dat de Amsterdammers gaan winnen van Heracles. Maar er zijn ook optimisten onder de bezoekers van Sportnieuws, 13 procent denkt namelijk dat Heracles gaat stunten in de Arena.

AZ - SC Cambuur

AZ hoopt de goede vertoning tegen Feyenoord (4-2) een vervolg te kunnen geven. De ploeg van John van den Brom staat op twee punten van nummer 9 FC Groningen, dat een play-off ticket (op dit moment) in handen heeft. De stemmers zijn het er wel over eens: AZ gaat winnen. Slechts 8 procent denkt aan een overwinning voor Cambuur, terwijl 4 procent denkt dat het gelijk wordt. De overige gaan 'gewoon' uit voor een zege van de thuisploeg.

NEC - FC Twente

NEC is dit seizoen dé revelatie van de eredivisie, in tegenstelling tot FC Twente. De Nijmegenaren bezetten de 7de plek en zijn thuis bijna niet te verslaan. FC Twente lijkt daarentegen stukje bij beetje uit het dal te kruipen. Ondanks de 4-2 nederlaag tegen PSV kan de ploeg van René Hake tevreden zijn over de vertoning in Eindhoven. Bij deze wedstrijd verschillen de meningen van de bezoekers; 57 procent denkt aan een overwinning voor NEC en 26 procent aan een zege voor Twente.

Excelsior - PSV

In Eindhoven eindigde deze wedstrijd verrassend in 1-1. Toch verwacht niemand dat Excelsior dit kunststukje kan herhalen op eigen veld. Alle stemmers gaan uit van een zege van PSV, wat overigens terecht is aangezien PSV goed uit de winterstop is gekomen. Feyenoord (0-2) en FC Twente (4-2) werden verslagen en de volle 100% gaat er dus ook vanuit dat de Eindhovenaren in Kralingen winnen.

Feyenoord - SC Heerenveen

Feyenoord kwam daarentegen slecht uit de winterstop. De Rotterdammers verloren eerst van PSV (0-2) en leverde afgelopen zondag een wanprestatie af tegen AZ (4-2). De ploeg van Van Bronckhorst zal daarom tot op het bod gemotiveerd zijn om de wedstrijd tegen Heerenveen te winnen. Velen verwachten ook dat Feyenoord het tij gaat keren, namelijk 86 procent. Ruim één tiende denk dat Heerenveen wint en de overige gelijk.

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!