PSV benoemt clubicoon als 1e niet-speler tot clubambassadeur
i

BSR Agency

PSV benoemt clubicoon als 1e niet-speler tot clubambassadeur

admin • 12:38, 04-04-2020 / Laatste Update: 05:10, 07-01-2024

PSV benoemde de 66-jarige Mart van den Heuvel zaterdag als ambassadeur van de club. Hij is de 1e niet-speler die die titel krijgt. Afgelopen week maakten PSV en de teammanager bekend dat hij vanaf komend seizoen een stap terug doet en niet meer op de bank zit bij wedstrijden. Van den Heuvel blijft wel nog meerdere taken op het gebied van begeleiding van spelers en hun families vervullen en blijft beschikbaar voor de directie van PSV, bijvoorbeeld bij buitenlandse wedstrijden.

Eerder kregen Willy van der Kuijlen, Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Luuk de Jong de eretitel ambassadeur van PSV. Van den Heuvel is de 1e ambassadeur die niet voor PSV als speler actief was. "En dat zegt alles over de verdiensten van Mart", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"Je kunt bij ons deze eretitel krijgen als je PSV ergens ter wereld op de kaart hebt gezet of wanneer je een bepaalde periode van grote waarde bent geweest. Bij Mart duurt die periode van grote waarde inmiddels om en nabij de 40 jaar. Hij is clubman pur sang, een PSV’er die al jaren voornamelijk achter de schermen een belangrijke rol speelt. In goede en slechte tijden is Mart de rust zelve en dat is in de voetballerij een groot goed. We zijn er ontzettend blij mee dat hij ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beschikbaar blijft."

Trouwe fan

Sinds het seizoen 1988-1989 miste Van den Heuvel tot het huidige seizoen geen enkele officiële of vriendschappelijke wedstrijd. Pas vlak voor de competitie werd gestaakt kon hij er 2 keer niet bij zijn wegens een operatie aan zijn heup.

Als de coronacrisis achter de rug is, zoekt PSV nog een goed moment om deze clubheld te eren.