PSV-goalie Jeroen Zoet heeft goede vorm weer te pakken: 'Had liever gewonnen'
i

BSR Agency

PSV-goalie Jeroen Zoet heeft goede vorm weer te pakken: 'Had liever gewonnen'

Trevor Wagener • 10:07, 23-09-2019 / Laatste Update: 01:52, 08-01-2024

PSV-keeper Jeroen Zoet was belangrijk in de thuiswedstrijd tegen Ajax van zondag die in 1-1 eindigde. Ook afgelopen donderdag haalde de doelman van de Eindhovenaren tegen Sporting Portugal in de Europa League een hoog niveau. Toen werd er met 3-2 gewonnen.

"Ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd van het seizoen was. Ik win liever een wedstrijd, dan dat ik belangrijk ben met reddingen", gaf Zoet toe. Ook gaf hij aan dat hij de kritiek op zijn presteren beu is. "Ik wilde me niet extra bewijzen. Ik kijk alleen maar vooruit, terugkijken heeft geen zin. Ik sta hier al 7 jaar onder de lat en het is altijd wel wat."

Knokken

Zoet was redelijk content met het gelijkspel tegen Ajax. "Het kon meerdere kanten op. Over en weer kregen we kansjes maar als je terugkomt van een achterstand, geeft dat wel een beter gevoel", zei hij. "De invallers waren bij ons weer belangrijk. We hebben met z'n allen hard geknokt. Deze wedstrijd brengt altijd veel lading met zich mee. Het is lekker dat je dan toch nog een punt pakt."

PSV won vorig seizoen nog met 3-0 van Ajax, ook eind september. De Eindhovenaren namen toen een voorsprong van 5 punten op Ajax. Nu staan beide clubs op gelijke hoogte. "Maar dat zegt nu nog niets. Wij moeten onze wedstrijdjes blijven winnen."

Logica

Ook Denzel Dumfries keek tevreden terug op de manier waarop de PSV-verdediging tegen Ajax presteerde."Ik kan me wel een beetje voorstellen dat iedereen een doelpuntenregen voorspelde", zei de rechtsback van PSV. "Maar beide ploegen hebben gedisciplineerd gespeeld. Ze hielden het goed dicht."

Dumfries snapt weinig van de kritiek op het behoudende spel van PSV. De Eindhovenaren gingen pas aanvallen nadat Quincy Promes zijn Ajax in de 63ste minuut op voorsprong had geschoten. "We kunnen niet volle bak gaan aanvallen en dan open huis houden achterin", zei hij. "Ik vind het logisch dat we zo zijn begonnen."