PSV moet in Madrid ook winnen om miljoenen te cashen
i

Pro Shots

PSV moet in Madrid ook winnen om miljoenen te cashen

admin • 11:58, 23-11-2016 / Laatste Update: 17:46, 12-12-2023

PSV is dit seizoen al uitgeschakeld in de Champions League. Wel maakt het nog kans om door te gaan naar de Europa League. Maar dan moet het woensdagavond eigenlijk wel winnen van Atlético Madrid. Niet alleen daarom: PSV speelt ook nog voor de miljoenen.

Het succes van vorig seizoen zag PSV ook op de bankrekening terug. De club pakte 23,5 miljoen euro aan prijzengeld in de CL. Dit seizoen is dat aanzienlijk minder: de teller staat nu op 12,5 miljoen euro. Daar kan nog 3 miljoen bijkomen, maar dan moet PSV wel de laatste 2 wedstrijden winnen.

'Market pool'

De Eindhovenaren maken ook nog kans op een groot bedrag uit de 'market pool'. Dat is het geld dat een club krijgt voor het aantal kijkers dat het trekt. Gunstig voor PSV dat Ajax zich dit seizoen weer niet plaatste voor de groepsfase. Het bedrag van de 'market pool' valt daardoor 3 miljoen euro hoger uit.

Minder premies

PSV heeft dus minder inkomsten uit de CL, maar hoeft daardoor ook minder premies aan de spelers te betalen. De club krijgt 12 miljoen euro voor plaatsing voor de groepsfase. PSV pakte alleen 1 punt bij FK Rostov en dat levert 0,5 miljoen euro op. Winst in Madrid en thuis tegen Rostov zou dus 3 miljoen extra opleveren.