PSV opent jacht nadat ook auto Cocu is gekraakt

PSV opent jacht nadat ook auto Cocu is gekraakt

Harry Nijland • 13:21, 17-12-2014 / Laatste Update: 10:44, 13-12-2023

PSV gaat met man en macht op jacht naar een auto-inbreker die steeds toeslaat op De Herdgang. Na Luc Nillis en Zakaria Bakkali was deze week ook trainer Phillip Cocu aan de beurt.

Dit jaar is al in meer dan 10 auto's ingebroken, meerdere stafleden werden daardoor gedupeerd. Deze week sloeg(en) de dader(s) ook toe bij de auto van hoofdtrainer Phillip Cocu. Voor algemeen directeur Toon Gerbrands is de maat vol. "Er is een grens bereikt", stelt hij. "Je kunt niet meer spreken van incidenten, dit wordt structureel."

Nillis

Onder meer in de auto van Zakaria Bakkali, de clubdokter, een verzorger en spitsentrainer Luc Nilis is de afgelopen periode ingebroken door een ruit in te slaan. Daarnaast overkwam het ook een speelster van PSV/FC Eindhoven en meerdere bezoekers van De Herdgang.

PSV heeft van alle gevallen aangifte gedaan en verscherpt het fysieke toezicht op het terrein van De Herdgang. Daarnaast investeert de club in extra camera-bewaking. "Nu is er ook binnen de hekken van het profcomplex in een auto ingebroken, daarmee komt het ineens wel erg dichtbij", vindt Gerbrands. De dader(s) is/zijn uit op persoonlijke bezittingen en niet op autoradio's.