Racistische Chelsea-fans kunnen kiezen: reis naar Auschwitz of verliezen seizoenskaart
i

Proshots

Racistische Chelsea-fans kunnen kiezen: reis naar Auschwitz of verliezen seizoenskaart

admin • 18:48, 11-10-2018 / Laatste Update: 21:01, 04-01-2024

Ze hebben het bij Chelsea helemaal gehad met racistische fans. Eigenaar Roman Abramovich heeft daarom iets bedacht om hen - letterlijk - een lesje te leren.

Abramovich zou het antisemitisme (de haat tegen Joden) steeds meer zien toenemen. Zo was er vorig seizoen nog veel te doen rondom de wedstrijd Tottenham Hotspur - Chelsea, toen fans van Chelsea veel antisemitische liedjes zongen.

Spurs net als Ajax

De Spurs hebben van oudsher veel Joodse fans en worden gezien als een Joodse club. Je zou ze daarom een beetje kunnen vergelijken met Ajax in Nederland, alleen hebben de Amsterdammers het eerder als geuzennaam omarmd.

Reis naar Auschwitz

Om dit gedrag in de toekomst uit te bannen, kunnen volgens The Sun misdragende Chelsea-fans nu kiezen uit 2 opties: het inleveren van hun seizoenskaart of meegaan op een educatieve reis naar het concentratiekamp Auschwitz.

Stadionverbod helpt niet

Bruce Buck, voorzitter van Chelsea, zegt in The Sun dat een stadionverbod hun gedrag niet zal veranderen. "Vroeger gaven we ze gewoon een verbod van 3 jaar. Nu willen we ze besef bijbrengen, zodat ze zich uit zichzelf beter gaan gedragen."

Chelsea zal alle kosten van dit 'project' op zich nemen en werkt samen met het Fonds voor Holocausteducatie.