Ramos speelt voor doelpuntenmachine en helpt Real langs Girona (video)

admin • 00:29, 25-01-2019 / Laatste Update: 15:08, 12-12-2023

Real leek even een hele vervelende avond te krijgen tegen Girona, maar liep in de slotfase van de wedstrijd toch nog uit naar een veilige overwinning. De ploeg uit Madrid kwam in eigen stadion op achterstand (0-1) en liet later nog een keer de voorsprong lopen (2-2) maar pakte de winst in de kwartfinale van de Copa del Rey uiteindelijk met 4-2.

Met deze zege is Real nog niet verzekerd van een plek in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. Op 31 januari wordt de return in Girona nog gespeeld.

Anthony Lozano deed de Madrilenen al in de 7e minuut pijn met een snelle openingstreffer. Lucas Vázquez poetste de achterstand weg en Sergio Ramos zorgde in de 42e minuut met een panenka vanaf 11 meter voor de 2-1 voorsprong. In de 66e minuut werd het 2-2 nadat Alex Granell een penalty keurig scoorde.

Ramos scoort alweer

Als de aanvallers het niet doen, moet ik het zelf maar weer oplossen. Zoiets heeft Ramos misschien wel gedacht toen hij in de 77e minuut zijn ploeg weer op voorsprong zette. Gelukkig voor hem werd die niet weer uit handen gegeven want Karim Benzema maakte 3 minuten later al de beslissende 4-2.

Zo komt Real Madrid na een stroeve avond toch nog goed weg en kunnen ze met een redelijk doelsaldo naar de returnwedstrijd uitkijken.