Rellen op tribune verzieken 'vriendschappelijk' potje: fan wil vijand over reling gooien (video)

Trevor Wagener • 19:57, 24-03-2018 / Laatste Update: 11:08, 12-12-2023

Welke vriendschappelijke wedstrijd er, wanneer dan ook, op het programma staat: allemaal hebben zij 1 ding gemeen. Namelijk, dat er werkelijk niets op het spel staat. Daar dachten sommige fans bij de pot tussen Mexico en IJsland anders over.

Vanwege commerciële belangen werd de wedstrijd niet in Mexico, maar in buurland de VS afgewerkt. Het Levi's Stadium in Santa Clara, Californië bleek het perfecte decor voor de Mexicaanse muchachos: dankzij 1 goal van Marco Fabian en 2 van Miguel Layun werd de verrassing van EK 2016 easy met 3-0 opgerold.

Toestanden

Achteraf ging het vooral over de vele politie die moest worden inzet: talloze agenten meldden zich vanwege veiligheidsredenen rondom het stadion. Naar verluidt vielen de incidenten buiten het stadion mee, maar binnenin ging het regelmatig goed mis.

Gekkies on tour

Dat is te zien uit de Twitterbeelden van gebruiker Manny Andrade. Hij merkte een zieke vechtpartij op, die zich afspeelde op de tribune. Tussen alle rake klappen door probeert 1 van de doorgedraaide fans zijn vijand over de reling te gooien. Wat een beelden!