Respectloos? Trainer wordt ontslagen nadat jeugdteam tegenstander met 27-0 slacht
i

BSR/Lapresse Marcella Gastini

Respectloos? Trainer wordt ontslagen nadat jeugdteam tegenstander met 27-0 slacht

admin • 19:48, 17-11-2019 / Laatste Update: 19:39, 05-01-2024

Normaal worden trainer de laan uit gestuurd als ze een aantal keer op rij hebben verloren, maar in Italië is het in dit geval precies andersom. Daar is de trainer van het amateurteam Invictasauro ontslagen doordat hij zijn jeugdploeg met veel te grote cijfers liet winnen. De O18-ploeg won met maar liefst 27-0 van Marina Calcio.

De voorzitter van de winnende ploeg was absoluut niet blij met de ruime overwinning. Niet vanwege het resultaat, maar door het gebrek aan respect van de jeugdploeg. Hij verwijt de trainer dan ook dat hij ze 'expres' zo dik liet winnen.

Unaniem besloten om te ontslaan

In een statement meldt de voorzitter het volgende: "We zijn diep bedroefd toen we hoorden dat onze jeugdploeg met 27-0 van Marina Calcio won. De waardes van het jeugdvoetbal worden hiermee niet gerespecteerd. Je moet de tegenstander altijd met respect behandelen en dat gebeurde niet. Als voorzitter bied ik mijn excuses en heb ik samen met het bestuur unaniem besloten om trainer Riccini te ontslaan."

The president of Italian youth club Invictasauro after they won 27-0...

“Our coaches have the duty to train young players, but above all to educate them.”

“I sincerely apologise to the Marina club. I announce that our directors decided, unanimously, to sack coach Riccini." 😲

— The Sack Race (@thesackrace) November 17, 2019

Reactie Riccini

Maar daar laat Riccini het niet bij zitten! Hij komt zelf ook met een verklaring bij GrossetoSport en zegt dat dit juist uit respect is gedaan. "Junioren zijn oud genoeg om deze dingen te begrijpen. 27 keer scoren is niet respectloos. Dat was het wel geweest als we 80 minuten hadden ingehouden en de tegenstander expres hadden laten terugkomen."

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!