RKC Waalwijk wint tumultueus duel in De Vliert

RKC Waalwijk wint tumultueus duel in De Vliert

00:35, 23-08-2014 / Laatste Update: 11:46, 13-12-2023

DEN BOSCH - RKC Waalwijk heeft vrijdagavond eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te pakken. In een boeiende derby versloeg de eerstedivisionist FC Den Bosch, dat na een domme rode kaart van Edoardo Ceria lang met 10 man moest spelen, met 2-3.

FC Den Bosch nam RKC gelijk onder vuur. Dat leverde al een kopkans voor Benjamin van den Broek op. Daarna gingen de Waalwijkers wat verder vooruit spelen. Een schot van Robert Braber diende als waarschuwing. Even later was het wel raak toen een schot van Malcolm Esajas van richting veranderd werd.

Rode kaart voor de held van vorige week

Die achterstand irriteerde de Bosschenaren, en met name Edoardo Ceria. De held van vorige week duwde Nick Coster na een normale overtreding tegen de grond. Het kwam hem op een rode kaart te staan. Het werd daarna rommelig. FC Den Bosch had nog wel gelijk kunnen komen, maar Penna kwam net niet bij een indraaiende vrije trap van Barry Maguire.

Na de rust bleef FC Den Bosch het proberen. Dat leverde een kans voor Kabran op, maar Coster kon in de doelmond redden. Aan de andere kant was het wel raak, opnieuw van afstand. Ditmaal was Robert Braber de schutter. Die stelde even later Calabro in staat om er 3-0 van te maken.

Nog een paar corners

FC Den Bosch gaf zich niet gewonnen. Binnen twee minuten was het 2-3 door toedoen van Belterman en de ingevallen Quekel. Den Bosch kreeg nog een paar corners, maar de gelijkmaker kwam er niet.