Robben onzeker bij Bayern München

admin • 21:28, 12-09-2014 / Laatste Update: 11:52, 13-12-2023

MÜNCHEN - Het is nog onzeker of Arjen Robben zaterdag in actie kan komen voor Bayern München in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart. Volgens trainer Pep Guardiola staat er een vraagteken achter de naam van Robben. De aanvaller is op de weg terug na een enkelblessure, die hem 2 weken aan de kant hield. Robben miste daardoor de verloren interlands van Oranje tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1).

De 30-jarige vleugelspits heeft inmiddels de training hervat, maar Guardiola twijfelt nog of hij Robben moet opstellen tegen Stuttgart. Datzelfde geldt voor de Spaanse middenvelder Xabi Alonso, die eveneens herstellende is van een blessure. Bayern München mist in elk geval de geblesseerde Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Thiago en Rafinha. Franck Ribéry is na langdurig blessureleed klaar voor zijn rentree. ,,Ik vertrouw op de spelers die fit zijn'', zei Guardiola. ,,Ik kan zeker 11 spelers opstellen waarmee we kunnen winnen.''

Het zijn drukke tijden voor de Duitse kampioen, met zeven wedstrijden in 22 dagen tijd. Bayern München trapt woensdag de Champions League af met de kraker tegen de Engelse kampioen Manchester City.

Bij Schalke 04 kan Klaas-Jan Huntelaar zaterdag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach weer meedoen. De spits miste net als Robben de interlands van Oranje, vanwege een infectie. Trainer Jens Keller weet nog niet of hij de net herstelde Huntelaar direct weer in de basis zal zetten.

EPA