Robin, jouw doelpunten zijn altijd prachtig, blijf dus nog even
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Robin, jouw doelpunten zijn altijd prachtig, blijf dus nog even

admin • 14:26, 23-04-2018 / Laatste Update: 06:00, 08-01-2024

Robin... Jouw doelpunt zondagavond in de bekerfinale was werkelijk prachtig. Met je chocoladebeen wipte jij Feyenoord naar de bekerwinst en jezelf naar nog een onvergetelijk moment in je carrière. Achteraf zei je heel nuchter voor de camera: ''Daar denk je niet bij na'', maar wij weten wel beter.

Want Robin als je eens goed naar jouw doelpunten gaat kijken, zie je al snel een terugkerend patroon. Jij maakt geen lelijke doelpunten! Het is ongelofelijk maar waar. Bijna elke bal die jij tegen de touwen werkt, zit er knap in. Daarom Robin, doe ons met een contractverlenging alsjeblieft een plezier.

Kijk maar eens op YouTube: 'Goals Robin van Persie Premier League', en je wordt 25 minuten lang vermaakt met mooie wipballetjes, Robben-achtige kapbewegingen en kneiterhard ingeschoten vrije trappen! 25 minuten staat in dit geval gelijk aan 144 doelpunten in het shirt van Arsenal en Manchester United.

Inzaghi of Ronaldo

Vergelijk dat nou eens met Filippo Inzaghi. Vul je dezelfde zoekterm in als bij jou, dan krijg je een soortgelijk filmpje. 40 minuten lang, 156 doelpunten in de Serie A. Een echte goaltjesdief, maar na 2 minuten ben je klaar met de video. Je hebt de intikkertjes en kopballen wel gezien en klikt rechts op de nieuwe video van Voetbal Inside.

En Inzaghi is echt niet de enige hoor. Kijk naar spitsen als Didier Drogba, Michael Owen en Bas Dost. Namen die de voetballiefhebber echt zal onthouden, maar noem eens een specifiek doelpunt van 1 van de 3? Bij jou weet iedereen het gelijk. WK 2014, meer hoef je niet te horen.

Fenerbahçe & Feyenoord

Helaas leek je het bij Fenerbahce even kwijt. Je doelpunten begonnen meer op die van de Italiaanse flip (Inzaghi) te lijken dan op die van jezelf.' Je scherpte leek weg en daarmee ook je mooie doelpunten. Over die vrije trap tegen Kayserispor na dan! Nu bij Feyenoord lijk je die focus wel weer te hebben.

Alleen al dat 1e doelpunt tegen Groningen. Wéér een wipje, alleen ditmaal over de voet van je tegenstander heen, en daarna een verwoestende knal het doel in.

Prachtig rijtje

Robin, er zijn maar weinig namen waarbij je 25 minuten lang naar een aaneenrijging van doelpunten kunt kijken. Namen als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Johan Cruijff en Dennis Bergkamp. Een lijstje waar je op basis van de schoonheid van jouw doelpunten zeker tussen hoort.

Daarom Robin, plak er nog 1 jaartje aan vast. Mocht je echt alleen nog in aanmerking komen voor de laatste 30, 20 minuten van een wedstrijd, voelt dat misschien onder jouw stand. Maar onthoud dat in die laatste paar minuten wel voetbalgeschiedenis geschreven kan worden. En schrijf jij die, dan is het zeker met een wonderschone goal.