🚬 | Rokende Marcos Rojo heeft schijt aan Argentijnse coronaregels en pokert erop los

Trevor Wagener • 18:57, 03-05-2020 / Laatste Update: 18:33, 04-01-2024

Voetballer Marcos Rojo heeft een probleem. De 30-jarige verdediger van Manchester United, verhuurd aan het Argentijnse Estudiantes, heeft de regels van de lockdown in Argentinië verbroken. Dat was te zien op een video die zijn broer op Instagram plaatste.

De broer van de verdediger haalde het filmpje snel weer offline, maar toen waren de beelden al verspreid op sociale media. Landen over de hele wereld hebben regels ingevoerd om de uitbraak van het coronavirus te beperken. Zo ook Argentinië, waar tot dusver ruim 200 mensen zijn overleden aan het virus, gelden strenge maatregelen.

Regels

Zo moet mensen binnen 500 meter van hun huis blijven en zijn samenscholingen verboden. Rojo lijkt de laatste regel te hebben geschonden. Op de video is te zien dat Rojo samen met vrienden aan het pokeren is. Daarbij valt ook nog eens op dat de verdediger een sigaret opsteekt.

Het is onbekend of Rojo bestraft zal worden en wat de maatstaf van de straf zal zijn. Een dag eerder raakte de stopper al in opspraak door in een park een balletje te trappen met wat vrienden. Rojo droeg daarbij nota bene een shirt van Boca Juniors, rivaal van zijn huidige ploeg Estudiantes, met achterop de naam van de legendarische Juan Román Riquelme.

United?

Rojo is sinds januari bij Estudiantes. In de afgelopen maanden speelde de verdediger weinig: maar 1 keer stond hij binnen de lijnen, maar toch wil hij bij zijn jeugdliefde blijven. "Als het aan mij ligt, ga ik praten met United over de mogelijkheid om hier nog 6 maanden te blijven. Het zou erg veel pijn doen als ik zou moeten vertrekken na zo weinig wedstrijden."